2019-03-31 14:17:00

Državno natjecanje - Mladi tehničari 2019.

    Državno natjecanje mladih tehničara provedeno je od 25.3. do 28.3.2019. u Poreču u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje.

    Poziv za natjecanje dobile su učenice Marija Topić (7.c) iz područja fotografije i Lucija Šestić (7.c) iz područja modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina. Kao član državnog povjerenstva za provedbu natjecanja i mentor učenicama sudjelovala je učiteljica tehničke kulture Irena Tošić.

Natjecanje se sastoji od tri dijela: pisane provjere znanja gradiva tehničke kulture, izrade tehničke tvorevine – praktično gradivo ovisno o području natjecanja te predstavljanja tehničke tvorevine koja se sastoji od usmenog opisa i izrade tehničke tvorevine pred članovima povjerenstva.

   Učenica Marija Topić trebala je snimiti fotografije na temu “Svjetla i sjene baštine u gradu Poreču” te postaviti izložbu svojih radova u atriju hotela Pical gdje su sudionici bili smješteni. Bila je vrlo uspješna u tome i postigla 4. mjesto od ukupno 22 natjecatelja. Učenica Lucija Šestić trebala je izraditi složenu kutiju za nakit od šperploče. Uspješno je obavila svoj zadatak i postigla 11. mjesto u svojoj kategoriji od ukupno 23 natjecatelja.

       Jako smo ponosni na naše vrijedne i uspješne učenice.

 

                                                                               Irena Tošić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Osnovna škola Zvonimira Franka Kutina