2019-05-05 13:17:00

Dječje stvaralaštvo

 

Učenici 4.b uspješni na 8. „Dječjem Kranjčiću” u Križevcima

    U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu 13. travnja 2019. održana je završna svečanost 8. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj u kojem su sudjelovali učenici 4.b razreda sa svojom učiteljicom Vesnom Košak.

  Tom su prigodom dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova, a  likovni su radovi prikazani na prigodnoj izložbi „Dobro došli u školu”, dio književnih radova javno je izveden, a najširi je izbor radova po žanrovima (poezija, proza, igrokazi) objavljen u zborniku „Učitelju, gdje stanuješ?”.  

  Susret su u ime organizatora predvodili ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražen Bokan i predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” Tanja Baran, suorganizatorski dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Siniša Opić, a nazočio je i saborski zastupnik Branko Hrg. Dekan Opić je, oduševljen bogatstvom sadržaja koja su djeca stvorila, istaknuo da se nada da će sljedeće godine „Dječji Kranjčić“ biti prva vijest u svim dnevnicima i da je u Križevcima na Susretu viđeno najbolje što Hrvatska ima. Učenici 4. B naše škole za uloženi trud su osvojili prigodne zahvalnice povodom ovog hvalevrijednog projekta.

 

 


Osnovna škola Zvonimira Franka Kutina