preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati i odmora

Izvještaj o istraživanju
 
Istraživanje "Korištenje mobitela u školi" provedeno među učenicima/ama, roditeljima i učiteljima/icama OŠ Zvonimira Franka u školskoj godini 2020./2021.
Prognoza vremena

 
TEBI, ŠKOLO MOJA
 
Poklanjam ti ovu pjesmu,
školo moja draga.
S tobom dijelim
najljepše trenutke djetinjstva svoga.
S tobom dijelim zvuk zvona
i sve što  život nosi:
radost i tugu
prijateljstvo i ljubav.
 
Ti si moj drugi dom,
najbolja učiteljica života.
Ti si izvor moga znanja,
svjedok uspjeha i neuspjeha.
Ti si moja nada,
moja snaga,
ti si budućnost moja.
 
Volim te, školo!
 
Poklanjam ti ovu pjesmu
jer si gnijezdo moje sreće, mojih nespokoja.
Uspomena na tebe
bit će sjajna poput zvijezde
koja blista noću.
 
 
 
                                                  Novinarska skupina 2008./09. i voditeljica Branka Hecer
Školski pretinci

INA d.d.

 Zahvala Sponzoru

 

 

INA - Industrija nafte, d.d. sponzorira Osnovnu školu Zvonimira Franka, Kutina u školskoj godini 2020./2021. - nabava digitalnog pianina za potrebe izvođenja redovite nastave glazbene kulture.

Ovim sponzorstvom omogućava se dodatna podrška učenicima i Školi u izvođenju kvalitetnije nastave.

 

"Kutina - grad inkluzivnog obrazovanja"

 

   

 

Naziv projekta: Kutina – grad inkluzivnog obrazovanja

Korisnik: Grad Kutina

Projektni partneri:

Osnovna škola Zvonimira Franka

Osnovna škola Mate Lovraka

Osnovna škola Vladimira Vidrića

Osnovna škola Stjepana Kefelje

Osnovna škola Banova Jaruga

Razvojna agencija Mrav d.o.o.

 

Ukupan iznos projekta: 1.404.355,80 HRK

Iznos EU potpore: 1.263.920,22 HRK (90% intenzitet potpore)

Razdoblje provedbe projekta: 30.08.2021. – 30.08.2022.

Projekt Kutina – grad inkluzivnog obrazovanja financiran je u okviru natječaja Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza IV. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.

Cilj i očekivani rezultati projekta:

Ovim projektom se povećava socijalna uključenost i integracija te osiguravanje uvjeta za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje za 31 učenika s teškoćama u razvoju u 5 osnovnoškolskih odgojno obrazovnih ustanova kroz pružanje potpore od strane 31 pomoćnika u nastavi.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Kutine.

 

Kontakt informacije:

Grad Kutina

Trg kralja Tomislava 12

44320 Kutina

Internet stranica: www.kutina.hr

Tel: +385 44 692 010

E-mail: info@kutina.hr

 

 

Za više informacija o EU fondovima:

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije

www.strukturni fondovi.hr

 

    

Udruga Lijepa naša
 
 
Portal za škole

 

Ministarstvo

 

CARNet

Želim znati
Naslovnica

Obavijest

Upute za provođenje epidemioloških mjera 


Osnovna škola Zvonimira Franka

Školska godina 2021./2022.

 

Upute za provođenje epidemioloških mjera u Osnovnoj školi Zvonimira Franka

 

U školskoj godini 2021./2022. život i rad u školi organizirat će se prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

U kojim slučajevima djeca, roditelji i radnici škole ne smiju ulaziti u prostor škole?

Svi učenici i odrasle osobe moraju svakodnevno prije dolaska u školu provjeriti tjelesnu temperaturu te ne dolaziti u školu:

- ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)

- ako im je izrečena mjera samoizolacije

- ako imaju saznanja da su zaraženi koronavirusom.

Ako se znakovi zarazne bolesti jave tijekom boravka u ustanovi:

- učenika treba izolirati u prikladnoj, unaprijed predviđenoj prostoriji te odmah kontaktirati roditelja

- djelatnik je dužan odmah napustiti školu.

 

Kome je i kada obavezno nošenje maski?

Nošenje maske obavezno je prilikom organiziranog prijevoza učenika autobusom.

Učenici razredne nastave za ulazak u školu koristit će glavni (lijevi) ulaz. Učenici razredne nastave ne moraju nositi maske za vrijeme boravka u školi.

Učenici s teškoćama u razvoju koji savladavaju posebne programe u posebnim odjelima ne moraju nositi maske za vrijeme boravka u školi.

Učenici predmetne nastave za ulazak u školu koristit će sporedni (desni) ulaz. Za njih obavezno je nošenje maske prilikom ulaska u školu i garderobu te prilikom kretanja po hodnicima. U učionicama nošenje maske nije obavezno ako je omogućen razmak od 1,5 metra među učenicima.

Učitelji i stručni suradnici za vrijeme održavanja nastave ne moraju nositi maske u učionicama ako su u mogućnosti održavati razmak od minimalno 1,5 metra.

Boravak u zajedničkim prostorijama škole (hodnici, blagavaonica, toaleti) potrebno je skratiti na minimum, odnosno ne koristiti i ne zadržavati se nepotrebno u zajedničkim prostorijama. U skladu s tim, učenicima nije dozvoljeno za vrijeme odmora boraviti na hodnicima.

Izuzet od obveze nošenja maske u školi može biti samo djelatnik ili učenik čije zdravstveno stanje to onemogućuje. Navedeno utvrđuje nadležni školski liječnik za učenika, odnosno obiteljski liječnik za djelatnika.

 

U održavanju higijene ruku prednost treba davati pranju ruku sapunom i vodom, a ne korištenju dezinficijensa!

Korištenje dezinficijensa, pogotovo za mlađe uzraste učenika, potrebno je smanjiti na najmanju moguću mjeru (najviše 2-3 puta dnevno). Svim učenicima i odraslim osobama preporuča se redovito pranje ruku sapunom i vodom umjesto korištenja dezinficijensa kad god je to moguće. U učionicama u kojima nema tekuće vode, učenicima predmetne nastave potrebno je osigurati dezinficijens. Budući da je prethodne školske godine uočeno stvaranje loših navika među učenicima (korištenje dezinficijensa nakon nužde umjesto pranja ruku), dozatori za dezinficijens više se neće nalaziti u toaletima.

Učenicima se mora omogućiti pranje ruku prije i nakon uzimanja obroka, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i kada ruke izgledaju prljavo.

Odrasle osobe i učenici predmetne nastave obavezno koriste dezinficijens prilikom dolaska u školu.

 

Organizacija rada s učenicima:

Dopušteno je miješanje učenika iz različitih razrednih odjela prilikom provođenja izvannastavnih aktivnosti, izborne, dodatne i dopunske nastave, produženog boravka i svih drugih oblika rada nužnih za neometano i učinkovito odvijanje odgojno-obrazovnih procesa tijekom školske godine. Prilikom provođenja navedenih oblika odgojno-obrazovnog rada, ako se radi o miješanim skupinama učenika, obavezno je održavanje najvećeg mogućeg razmaka i nošenje maski, osim za učenike razredne nastave te prilikom sportskih aktivnosti.

Nastava se provodi na način da učenici jednog razrednog odjela borave u jednoj prostoriji, osim kada nastavni proces zahtijeva drugačije – nastava informatike, tjelesne i zdravstvene kulture, izborne, dopunske i dodatne nastave, izvannastavne aktivnosti i sl. Ostatak vremena učenici su smješteni u jednoj učionici.

Poželjno je, kad priroda nastavnog sadržaja i vremenski uvjeti to dopuštaju, nastavu izvoditi na otvorenom. Prilikom održavanja nastave u učionicama potrebno je što više provjetravati učionice, onoliko koliko to dozvoljavaju vremenske prilike i druge objektivne okolnosti.

Za vrijeme odmora učitelj koji je zadužen za čuvanje učenika nekog razrednog odjela može izvesti učenike izvan škole ako to dopuštaju vremenske prilike te ako je vremenski izvedivo, odnosno ako se zbog kašnjenja ne narušava nastavni proces. Ako je vani suho, učenici mogu van u papučama. Učitelji nisu obvezni izvoditi učenike izvan škole pod odmorom. Učenici ne smiju izlaziti na odmore izvan škole bez pratnje učitelja.

Učenici su dužni pridržavati se uputa koje im daju učitelji radi zaštite svog i tuđeg zdravlja i sprječavanja širenja zaraznih bolesti u školi.

 

Prehrana

Učenicima je ove školske godine omogućen hladni i topli obrok. Učenici po unaprijed određenom rasporedu odlaze u blagovaonicu na topli obrok. Učenici koji ne uzimaju topli obrok već nose hranu od kuće ići će u blagovaonicu zajedno s ostalim učenicima iz razreda. Kako bi svim razredima bilo omogućeno da na vrijeme započnu i završe s obrokom, a zbog teškoća u organizaciji prehrane (velik broj učenika, ograničen broj učenika u blagovaonici, potreba održavanja razmaka, nedostatak vremena), važno je da učenici ne odugovlače s uzimanjem obroka.

 

Dolazak roditelja u školu

Dopušteno je održavanje roditeljskih sastanaka i individualnih informacija. Obavezno je održavanje preporučenog razmaka (po mogućnosti 2 metra) i nošenje maski, a poželjno je da prozori za vrijeme sastanaka i informacija budu otvoreni.

 

Ravnatelj:

Dario Duda, prof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANDREA MALOVIĆ   datum: 3. 9. 2021.

linkovi za nastavnike

linkovi za učenike

Jelovnik

Priloženi dokumenti:
Jelovnik za lipanj 2022..pdf


Prijevoz učenika

Upisi u srednju školu

E-DNEVNIK


 

 Pilot projekt: E-ŠKOLE


Osiguranje školske prehrane najpotrebitijima

Kalendar školske godine

 


Tražilica

Oglasna ploča

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 12. 2009.

Danas: 15

Anketa
Što radite u slobodno vrijeme?


preskoči na navigaciju